Carate

rings

Familia evreilor a reusit din nou sa ne prosteasca! Pentru ca ei detin monopolul productiei de diamante (vezi aici) s-au gandit cum sa faca sa ne poata vinde faramiturile ramase din slefuirea diamantelor mari. Au gasit metoda! Au inventat un obicei nou de nunta! Tot omul se casatoreste, nu? Ce si-au zis ei, daca reusim sa inlocuim in traditia nuntii verighetele cu inelele diamantifere, i-am prostit pe tarani! Zis si facut. Diamantele mari pentru bogatasi, ramastele de diamant pentru “restul lumii”!

De cativa ani, in bisericile noastre, fetele nu se mai lauda cu logodnicii, ci cu inelele de logodna! Cat de mare este “piatra”? Cate carate are in total?

Voi asista in curand la logodna fetei noastre mai mici, Sarah. Sarmanul ei logodnic! … Marius s-a chinuit cateva luni sa “ghiceasca” ce fel de inel isi doreste fata mea. Am cautat sa-l aduc la realitate si l-am intrebat: “Si daca n-o sa-i placa inelul ce o sa zica: “Mai trage odata!” ca la loz in plic sau “Du-te de unde ai venit cu asta, nu ma jigni si cauta de vino cu altul, mai mare ca al prietenei mele care s-a logodit anul trecut” ?

Am vorbit serios, dar el a zambit si a luat-o drept gluma. Va zic eu, evreii ne-au prostit iarasi pe toti! Toata lumea trebuie sa cumpere marfa lor, chiar si faramiturile (ati auzit de inele la care caratele se masoara in grup, ca sa iasa neaparat peste o cifra “rezonabila”?

Eu am ramas de moda veche, adica “pocait nepacalit”. Ma intereseaza mai mult caracterul baiatului decat caratele inelului cu care vine. Nu ma da gata daca ii aduce acum carate multe si va fi gata sa-i spuna peste numai cateva luni “cara-te, valea!”

N-am facut “karate”, da tare-mi vine sa despic dintr-o lovitura firul acesta in patru si sa lamuresc odata pentru totdeauna si pentru toti aceasta problema. Nici parintii mei si nici parinti sotiei mele n-au avut parte de inele cu diamante. Nici macar verighete n-au avut! Asta nu i-a impiedicat insa sa aiba doua din cele mai reusite casnicii din cate am vazut vreodata. Fiti oameni cu minte si cuminti! Nu-i lasati pe altii sa va pacaleasca.Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: