Dorinte contradictorii

(auzita de la Matei Istudor)

Implinindu-i dorinta, tatal i-a cumparat un pestisor rosu. Intre baietel si pestisor s-a legat forte repede o mare prietenie. II dadea buna dimineata, il hranea, statea de vorba cu el si-i spunea duios seara: “Noapte buna”. Intr-o zi, cand s-a intors de la joaca, ce grozavie! l-a gasit … cu burta in sus. Murise. A lergat plangand la tatal sau. Acesta s-a gandit cum sa-l ajute sa treaca peste mica lui criza si i-a spus: “Uite ce vom face. Vom lua o cutie de chibrituri si-l vom pune in ea ca-ntr-un cosciug. Apoi ii vom chema pe toti prietenii tai, vom duce cutia de chibrituri in gradina, il vom inmormanta asa cum se cuvine , iar apoi eu am sa va duc pe toti in oras sa va dau o inghetata.”

Copilul si-a sters cu maneca lacrimile de pe obraji. S-au intors cu cutia de chibrituri la acvariu si … minune, pestisorul cu burta in sus s-a intors si a inceput sa inoate iarasi. Isi revenise. Baiatul a scos un chiot de bucurie si a batut fericit din palme. Si-a amintit insa de promisiunea facuta de tatal sau si de bucuria pe care ar fi avut-o daca toti prietenii lui ar fi venit acasa la el si s-ar fi dus apoi cu ei toti la o inghetata …
Cu cutia de chibrituri inca in manuta, s-a uitat in pamant si i-a spus tatalui sau. “Hai sa-l omoram.”

fish.jpgCategories: Uncategorized

2 replies

  1. Minunat?????
    Ce ciudata e natura umana. Apreciem lucrurile mai putin valoroase, in defavoarea celor valoroase. Pacat! asa pierdem ce e frumos .

  2. Inghetata… bat-o vina!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: