About

Barzilai en Dan este a anagrama de la Daniel Branzai (aici cu sens de Barzilai izvorât (en) din seminția Daniților).

Am ales acest nume pentru că îmi place personajul care l-a purtat,
“Barzilai” (1 Regi 2:7;  2 Sam. 17:27; 19:31-39)

Prieten al Împăratului (David)
Gazda Împăratului în perioada pribegiei
Cu urmași veșnic la masa Împăratului

+++++

Vorbe, vorbe, vorbe …

V-ați gândit vreodată câte vorbe circulă în spațiul care ne înconjoară, câte sunete cu mesaj ne bombardează timpanul și câte semne cu semnificație ni se expun darnice în fața ferestrelor ochilor ?

Mai venim și noi cu această culegere de vorbe …

Sarah, fata mea pseudo-româncă, obișnuia să se roage:

„Domne, Îți mulțumim pentru Vorba Ta …“

Îi era greu să facă distincția între „vorbă“ și „Cuvânt“. Sper ca toți colaboratorii și cititorii mei să știe s-o facă.

Dacă vom turna în formă vorbe din Cuvânt, în slujirea Cuvântului făcut trup, mesajul nostru va sparge până și piatra cea mai tare!

Nu sunt primul care se trudește ca editor al unui blog. Mă uit la o colecție monumentală care cuprinde speranțele, lacrimile, strigătele și bucuriile câtorva mii de oameni ca și noi. Ce s-a ales din toate articolele scrise de ei ?

Unele vorbe plutesc asemenea frunzelor uscate și moarte pe care vântul rece le-a desprins de pe crengile zgribulite ale copacilor intrați în toamnă. Le privești melancolic, nădăjduiești că vor face peste timp patul germinator din care va răsări iarăși viața.

Cred că la fel este și cu articolele trecutului. Conținutul lor curge astăzi durabil, discret și dumnezeiesc prin vinele noastre.

+++++

Sunt, dupa tata, din Negreni, Botosani, după mamă din Dumbrăveni, de pe Tărnave. M-am născut la București, mi-am cunoscut soția la Galați; ne-am căsătorit la Arad, am trăit o bucată de timp la Pașcani, Iași, și Bacău. Ne-au luat cetățenia și ne-au aruncat în Italia anilor 1980, de unde ne-a luat miloasă mama America. Ne-am stabilit pentru șapte luni la Detroit, iar din 1983 suntem în Los Angeles, sub soarele blând al Californiei.

Cu pretuire, Daniel Branzai (danbranzai@yahoo.com)

+++++

Daniel Branzai s-a nascut la data de 23 Iunie 1954 in Bucuresti. Mama: evreica crestina. Tata, Vasile Branzai: pastor baptist.
Casatorit in 1976 cu Daniela Ban, fata unui fost detinut condamnat pe motive religiaose de autoritatile comuniste la douazeci de ani de puscarie.

Intors la Domnul la varsta de 18 ani, a fost botezat in 1972, in Biserica Baptista ,,Golgota“ din șos. N. Titulescu 56A, București.

Simte chemarea la slujire si intra in Seminarul Teologic Baptist in anul 1974. Dupa o evolutie tulbure legata de persecutiile securitatii comuniste a absolvit cursurile Seminarului in 1978 la 24 de ani, dar nu a primit “recunoasterea” din partea Departamentului Cultelor pentru a fi pastor in Romania. In pericol sa fie arestat sub incidenta celebrului decret 153 (parazitism) si urmarit permanent de Securitate, a activat ilegal cativa ani ca predicator in bisericile din Iasi, Pascani, Piatra Neamt, Roman si Bacau.

In 1982, i-a fost luată cetățenia română și a fost impins sa plece din Romania din cauza persecutiei comuniste. Ajunge in America la Detroit, de unde a fost chemat de fratele Petru Popovici sa pastoreasca o biserica nou infiintata in Hollywood, California.

Intre 1982 si 1984 si-a continuat studiile la “Logos Bible Institute”, fondat si condus de John MacArthur (“Grace Community Church”).

A lucrat multi ani de zile cu organizatia “Christian Aid Ministries” din Ohio pentru ajotarea crestinilor din Romania. Finantat de ei a tradus si scris carti, printre care “Biblia cu explicatii”, “O revarsare de viata”, “Biserica locala”, “Ghidul familiei”, Chemarea intelepciunii”, Identitate crestina in istorie”, “Amintiri cu sfinti” (vol I, II si III), “Introducere in teologie”, “Lucrurile de sus”, “Laudele Domnului”.

A fost vocea lui James Dobson la varianta romaneasca a seminarului “Preparing for Adolescence”.

A realizat impreuna cu citiva prieteni varianta romaneasca la Seminarul “Purpose Driven Church” al lui Rick Warren.

A mai scris și publicat: ,,Biblia planului profetic“, ,,Chemarea la ascultare – Samuel“, ,,Chemarea datoriei – Estera“, Chemarea harului – Iov“, ,,Chemarea Slavei – Ezechiel“, ,,Chemarea tronului – Regi“, ,,Chemarea veșniciei – Eclesiastul“.

De asemeni mentine site-ul Roboam , un site cu articole crestine si discutii pe teme biblice. Alte bloguri: Semnele vremurilorAmintiri cu sfintiB a r z i l a i – e n – D a nCercetați ScripturileDezvaluiri, dezinformari si divagatii, Pas(i)unea pastorilor,

Este stabilit in prezent in Los Angeles, California . Are doua fete, Sarah si Christine, de la care are doi nepoti, Thimoty si Michael. In prezent, din 1983 pastoreste Biserica Baptista Bethel, din Anaheim, California.

65 replies

 1. As dori explicatia dumneavoastra despre calvinisti plus referinte biblice.

 2. Dragă Laurențiu
  Ți-ai răspuns singur la întrebare. Din formularea ta văd că intuiești condițiile unie slujiri adevărate. Sigur, Dumnezeu poate chema pe oricine și oricând, poate lucra oricum și oriunde. Noi însă trebuie să ne identificăm cu specificul zonei din care facem parte și să-l ilustrăm pe Isus Christos în mesaj și maniere sau în cuvânt și faptă.

 3. De multa vreme ma gandesc la felul in care trebuie sa arate si sa fie un predicator, un predicator sincer si pasionat pentru lucrarea lui Dumnezeu..ati putea enumera niste conditii/caracteristici pe care trebuie sa le aiba un tanar care vrea sa intre in lucrare sau care se gandeste pe viitor la asta?

 4. Este o istorie cu minuni și cu puneri la colț. Poate o voi scrie cândva. Dumnezeu nu mi-a lăsat prea multe variante.

 5. Pace frate Daniel! Cum ati ajuns sa stiti ca sunteti chemat de Dumnezeu in lucrarea Lui? Care au fost motivatiile sau este o pasiune pe care a pus-o Domnul in inima? Domnul sa va binecuvinteze pentru tot ce faceti in slujire!

 6. Pacea Domnului..as avea o intrebare, cartea a treia scrisa de Sora Silvia Tarniceriu cand va fi tiparita..as vrea sa o achizitionez. Va multumesc

 7. Mi-ai facut o mare bucurie. Si tu esti barbat si simti ca si mine. Noi ne implinim cand vedem ca am realizat ceva, ca suntem folositori. Femeile sunt fericite in relatii. Noi in realizari. Dumnezeu sa-ti rasplateasca mangaierea si incurajarea pe care mi-ai facut-o azi.

 8. Frate Daniel , frumoasa lamurire si pe intelesul tuturor despre cartea Galateni
  DUMNEZEU sa va binecuvinteze !! si sa binevuvinteze biserica pe care o slujiti !
  aseara eram bucuros ca ati postat ceva nou pe vimeo Anaheim dar bucuria nu a tinut mai mult de introducere ca am adormit .
  Asta poate si datorata slabiciunii umane din mine ca mi-am invatat urechea cu dictia dumneavoastra la cat de des va ascult predicile sau programele din biserica .
  :)) in seara asta am dat play de la jumate ca sa ma asigur ca prind cuprinsul si sunt multumitor Dl si recunoscator D-voastra ca ati lamurit o fustrare a mea pe care o duc de mult cu privire la biserica mult prea conservatoare dupa cum cosideram eu in care sunt membru .
  Crescand intr-o biserica liberala ma supuneam unor reguli doar ca sa nu fiu pricina de poticnire pentru altii, dar o faceam bolborosind .
  Stiu ca exista pastorii care duc asta pana la extrema si nu ma voi converti peste noapte intre una si alta dar dupa ulima predica ascultata imi dau seama de cat de mare era problema mea .
  problema mea nu erau regulile ci era lipsa dragostei.
  Dumnezeu sa va dea sanatate in trup sa puteti aduce mesaje ca acesta pentu cat mai lunga perioada.Multa Binecuvantare!

 9. Multumesc frumos. Am corectat.

 10. Salutari sfinte. Va multumesc mult pentru ca ati ales sa impartasiti fie in scris fie prin video ceea ce Domnul va descopera. Citind “about”-ul dumneavoastra si trimiterile pe care le-ati pus la inceput, [Am ales acest nume pentru că îmi place personajul care l-a purtat, “Barzilai” (2 Regi 2:7;2 Sam. 17:27; 19:31-39)], am gasit ca in loc de 2 REGI 2:7 este 1 Regi 2;7. Domnul sa va tina tare, sa va dea mult har si binecuvantare

 11. Mă bucur pentru cel ce girează biserica voastră. Și eu mi-am dorit să revin prin Italia, dar n-am reușit până acum. Dumnezeu are planuri mult mai bune ca ale noastre.
  Nu, n-am auzit nimic despre acel fenomen ceresc. Dacă aș fi știut problema, l-aș fi întrebat pe fratele Petru Popovici acum câteva săptămâni, când a fost aici.

 12. Pace frate Daniel,
  De mai mult timp ma gandesc sa va scriu ,dar astazi am un timp prielnic si profit de aceasta.
  Va cunosc doar prin tot ce citesc,prin tot ce vad pe toate canalele de socializare.
  L-am cunoscut pe tatal d-v la Biserica crest.Baptista ,,Golgota,,Bucuresti.
  Locuiesc cu fam.in Italia,ne bucuram cu frati nostri de aceasi limba aici in It.in Biserica crest.Baptista,,SPERANTA,,Forli-It.
  M-am nacut sub acelasi regim comunist ca si dv.
  Intrebarea mea ptr.care va scriu este aceasta,
  Prin ani 80 ascultam emisiunile de la Radio.
  Poate gresesc ,dar cred ca predica fr.Popovici Alexa sau Pit a avut o ilustratie cu evenimentuldin fosta URSS,de la Tibilisi cu acea mana care a aparut pe cer si scria textul din Apoc.22 v12.
  Cred ca s-a scris mult de acel ev.din acei ani .
  Sint interesat de acel ev.care se pare ca s-ar fi petrecut cam prin ani 1978/79.
  Daca ar fi vreo carte scrisa ,doresc sa o achizitionez.
  Va multumesc ,doresc ca D-zeu sa va binecuvinteze,atunci cind aveti posibilitatea sa treceti prin Italia mi-ar face placere sa va intilnesc,.
  Noi locuim linga Bolognia,asa poate aveti posib.sa vizitati Biserica romana unde ne bucuram.
  Tel.00393293139324..
  Biserica de la Forli este girata de unul dintre pastori de la ITB.

  v

 13. Bineînțeles că este deschisă. Lucrăm mereu la … următorul volum.

 14. Pace frate Daniel,
  Am o intrebare. Este inchisa lista persoanelor din Amintiri cu sfintii? sau adaugati si in prezent persoane despre a caror traire cu Domnul aduce incurajare si zidire?
  De mai bine de 6 ani cunosc un frate scump. Numele lui este Ilie Radu, 83 ani, absolvent al Institutului Teologic Baptist, Bucuresti. A slujit din tinerete pana la pensionare ( adica la 81-82 ani) Biserica Baptista din Ogrezeni, Giurgiu. Mijlocul de transport preferat a fost bicicleta. Acum isi doreste un scaun cu rotile motorizat. Este scund si merge schiopatand. Cand il vad pasind spre amvon ma gandesc la patriarhul Iacov, inchipuindu-mi ca si el mergea la fel.
  Lunar primim vizita fratelui Ilie. Adunarea este incurajata de mesajele predicate de dansul.
  Sunt convins ca franturi din marturia vietii fratelui Ilie, poate aduce zidire.
  Credeti ca mai este loc in Seria Amintiri cu sfintii?

 15. Ti-am raspuns pe blog. Adaug doar atata, stiu ca ai o sotie buna si ca ea va sti sa te poarte prin aceste zile grele. Dumnezeu sa va umple de prezenta Sa.

 16. Frate Daniel,

  As vrea sa anunt pe fratii si surorile din bisericile baptiste romane, ca tatal meu, pastorul Ioachim Tunea, a plecat la Domnul, in seara zilei de 17 iulie 2014.
  Durerea noastra este mare, dar Nadejdea este nespus mai mare. Slavit sa fie Dumnezeu pentru bunatatea si dragostea Lui! Nu ne este usor, de aceea avem nevoie de rugaciunile fratilor si surorilor noastre.
  Multumesc pentru ajutor,
  Florin Tunea.

 17. Dragii nostrii ne numim Daniel si Rodica Popa si locuim in Adelaide Australia. Inima noastra e cu voi si in special cu Silvia prietena noastra draga in clipele acestea .Dorim sa ii trimitem un buchet de flori, (stim ca ii plac florile de mac)daca ar fi cineva care ne-ar putea ajuta in felul acesta va rugam sa ne trimiteti detalii cum putem transfera banii pentru acest buchet si vom face imediat asta sau daca ne puteti trimite un numar de contact al fratelui Daniel Branzei sa il contactam cat se poate de repede in directia aceasta
  Va multumim
  Adresa noastra de e-mail este popadaniel2000@yahoo.com

 18. Imi pare rau, dar nu stiu precis.

 19. nu ca as dori sa inchid aceasta Biblie, dar pentru a putea sa o iau cu mine peste tot mai mult.

 20. frate Dan, aveti cumva idee, daca exista prin America pentru Biblia Internationala de studiu inductiv, vreo coperta cu fermoar.

 21. Dragă Tudor

  La începutul secolului XIX, evreii emancipați s-au impus în majoritatea
  domeniilor vieții culturale și administrative a Europei.
  A fost o vreme de nebunie, cand tinerii evrei au decis sa o rupa cu
  traditia milenara pentru a se lasa in sfarsit asimilati in societate.
  Majoritatea dintre ei și-au schimbat și numele pentru a li se pierde
  originea. În toate țările au apărut evrei cu nume identice cu locuitorii
  țării respective. A devenit imposibil să recunoști un evreu după numele
  lui. Așa se explică de ce avem azi evrei cu nume romanești (la noi, Ana
  Pauker, Petre Roman, frații din trio Grigoriu, etc).

  În scurt timp, noua generație de tineri evrei a ocupat poziții cheie în
  cinematografia, muzica și teatrul german, în sistemul bancar și cam …
  peste tot. Fenomenul a trezit repulsia și refuzul societăților naționale.
  În Franța, celebrul „J’accuse!` a lui Zola împotriva soldatului evreu
  Alfred Dreyfus (sic!) găsit
  țap ispățitor (http://en.wikipedia.org/wiki/J'accuse).

  În Germania, Hitler s-a ridicat la putere pe o platformă naționalistă sub
  sloganul: Evreii ne sug sângele! Am ajuns să lucrăm pentru aceste căpușe
  puturoase care s-au cocoțat peste tot în societatea noastră.

  Pe fundalul acesta, ca să publice pretenția de a nu accepta evrei în
  partidele lor, multe grupări și-au spus „creștine“. Asta era o refuzare de
  membralitate pentru evrei, pentru că ei nu-și schimbau religia. Într-o
  populație majoritar creștină, ar fi fost ridicol altfel să te separi de
  ceilalți numindu-te „creștin“. Toate partidele erau creștine, dar numai
  unele spuneau categoric că nu vor primi niciodată evrei în membralitatea
  lor. Numirea a fost o formă cifrată de antisemitism.

  Părerea mea, și a multor istorici evrei, este că pogroamele și holocaustul
  a fost declanțat de Dumnezeu ca o pedeapsă împotriva trădării acelei
  generații care n-a mai vrut să stea în tiparul unui popor separat ți
  mesianic. Persecuțiile i-au împins la o singură soluție: întoarcerea acasă
  în matca strămoșească a țării promise și renașterea Israelului.

  Una din sursele foarte bune de istorie este History of the Jews, de Paul
  Johnson, care a fost tradusă și în limba română (Vindecatoru știe despre
  ea).

  Iartă-mă că ți-am dat un răspuns așa de lung …

  Daniel Branzai

 22. Stimate domnule Daniel Brânzei,
  Mai demult, aţi scris un comentariu pe blogul Vindecătoru’ care suna cam aşa: (citez din memorie) “numele de “creştin” ce apare în titlul partidelor politice româneşti nu presupune că membrii altor partide nu ar fi creştini, cât că în rândul primilor nu sunt admişi evrei” (lucru care probabil este adevărat)
  Oricât aş fi căutat comentariul, nu l-am mai putut găsi.
  Problema este că am trimis un mail unui prieten în care v-am citat (din memorie), iar el l-a inclus într-o postare care a devenit obiectul unei dispute.
  Drept este, prin urmare, să vă întreb dacă afirmaţia dvs. suna cum mi-o amintesc eu, doreaţi să spuneţi altceva ori chiar nu aţi afirmat aşa ceva iar eu am făcut o eroare.
  Îmi puteţi răspunde pe mail: tudor.miu.visan@gmail.com

  Vă mulţumesc.

 23. faptele Apostolilor continuă și cu faptele tale. Fii un far luminos și un lucrător. Este mare nevoie.

 24. Asta a fost la prima lectie chiar. 🙂 Și am reținut.

  Să mă ajute Domnul! Este mare har că îl cunosc, și că mă cunoaște!

  Mă bucur de dumneavoastră și de ce a făcut Dumnezeu atâția ani prin dumneavoastră!

 25. Când am plecat acum 2 ani în Spania, cu o bursă de mobilitate în perioada facultății, știam că am nevoie să continui creșterea spirituală cu sau fără Biserică acolo, sau că trebuie să mă „hrănesc” până găsesc una.

  Așa am căutat și am descărcat de pe internet predici de-ale dumneavoastră din Fapte.

  Dumnezeu m-a ajutat și m-a întărit chiar dacă am găsit repede o Biserică, eu am continuat studiul.

  Dumnezeu să vă întărească în continuare. Mulțumim pentru blog. Mă bucur că vă faceți relevant și generației mele, cu aceleași adevăruri eterne, neschimbate!

  Glorie lui Dumnezeu!

 26. chiar in aceste momente va ascult o predica cu numele : Importanta formari caracterului pe care am gasit-o din intamplare pe un alt blog unde sunteti si dv. Personal desi sunt nascut in familie de penticostali, rar mi-a fost dat sa aud sinceritate ca a dv pe la amvoanele noastre, poate chiar deloc, si acum ma gandesc ca mi-ar fi placut sa am in jurul meu oameni slujitori ai lui Dumnezeu ca si dv, mi-as fi dorit si eu sa fiu un evreu,. Am invatat multe lucruri bune din aceasta predica Importanta formari caracterului, si mai mult am aflat ca avem un scop comun: Viata lui David , pe care eu vreau sa o gasesc din cartea psalmilor, vreau sa inteleg si sa cunosc pe David care scria psalmii.

 27. Ariciul se plânge că nu are prieteni, în timp ce robinetul de apă este sărutat de toată lumea!

  Se pare că sunteți un caracter plăcut și o fire prietenoasă. Nu vă vor lipsi deci prietenii.
  Bun venit pe paginile jurnalului meu.

 28. Ce interesant ca am ajuns aici.Inteleg ca sunteti 1/2 evreu?!Am de multe ori controverse cu unii comentatori in privinta evreilor si a ungurilor.Eu am invatat in scoala generala ( I- VIII) intre evrei.Eram foarte putini romani ,restul evrei.Asa s-a nimerit.Chiar in cl.I-a un trimestru am invatat intr-un locas de cult mozaic pt ca scoala noastra nu era inca gata.Fireste ca atunci nu constientizam asta si nici nu ne simteam deosebiti.Eram colegi.Abia mai tarziu cand am ajuns la liceu ( si acolo am fost unii dintre noi impreuna ),din povestile altor colegi despre cum au facut ei carte si cum a decurs viata lor de elevi mi-am dat seama ca la noi a fost putin altfel.Nivelul nostru de pregatire era foarte diferit.Aveam mult de citit,aveam cercuri de activitati suplimentare la L.Romana,Matematica,limbi straine si aveam la parterul scolii sali de sport si terenuri de sport afara.Aveam laboratoare la aproape toate materiile.Aveam la dirigentie invitati din lumea culturala si discutii libere cu doamna diriginta.De 2 ori pe sapt.vizionam un film in sala de festivitati a scolii.De 1 Martie baietii,org.de diriginta,ne pregateau surprize si aveam bancile impodobite cu flori.Unii dintre colegii nostri erau asa de dotati si informati incat compunerile si analizele lor la literatura romana si la limbile straine deveneau eseuri si chiar mici opere literare.Unii citeau si noi ceilalti trebuia sa comentam ce au scris ei ca niste veritabili critici literari.Era batalie la BCS pe carti,materiale si informatii cat mai exotice.Asa a fost,nu pot sa spun decat ce am trait.In copilarie in fiecare vacanta de vara am fost si in Ardeal la o familie 1/2 unguri.Intalneam si unguri si romani si sasi.Pe strada sau in excursiile pe care le faceam impreuna nu am patit niciodata sa nu fiu servita ca nu vorbesc in maghiara.Asa a fost.Viata insa nu s-a terminat dar nu doresc sa se schimbe ceva in perceptia mea.Va doresc numai bine!!

 29. Am rasfoit putin si cred ca voi reveni sa citesc pe-ndelete.Pare interesant!Iti urez numai bine!

 30. La vremea la care se făceau acele traduceri (si cu menționarea autorilor), Ghidul a fost o lucrare subterane in Romania comunista. Nimeni nu se gandea atunci la astfel de lucruri.

 31. Fr. Daniel, cartea “Ghidul familiei crestine” nu este o plagiere a altor carti de familie?

 32. Multumesc frumos.
  Crește eternitatea în noi.

 33. La multi ani frate Daniel! Bunul Dumnezeu sa va calauzeasca si sa va binecuvanteze!

  Cu apreciere,
  fam. Mitrofan

 34. Salutare umbră veche!
  Mi-ai întinerit ziua cu amintiri. Dumnezeu să-ți fie pavăză și scut. M-aș bucura să ne fie providența favorabilă și să ne vedem pe undeva.

 35. Pace tie, frate Daniel B.
  Am aflat de la o prietena ca pe “roboam” cineva cauta o informatie despre o clinica pentru copii, care se afla in Israel. Prietena mea a gasit un raspuns la aceasta solicitare dar n-a reusit sa-l transmita direct. Nu am nici eu un alt mijloc de comunicare cu matale decat acesta. LInk-ul este http://www.saveachildsheart.org/
  Rugamintea este daca stii despre ce este vorba, sa transmiti informatia celor interesati.
  Iti multumesc anticipat.
  Domnul sa iti calauzeasca pasii,

 36. Hello Fr. Branzai,
  Sint Debby Pernes (fiica mai mica lui Rodica Botan). Am vrut sa-ti daruiesc un “Happy Chrismukkah” (http://unhealthygirl.com/2011/12/20/hanukkah/)!! 🙂 Si sa va spun ca ne rugam pentru dumneavoastra si pentru familia voastra.
  Domnul sa va binecuvinteze! Sarbatori Fericite!!
  debby

 37. Incearca la Patrauti, Suceava, la fratii menoniti de acolo.

 38. Am văzut că ați scris „Prefață” la acest model de Biblie. Se mai poate găsi pe undeva? Mă interesează un exemplar.

 39. român, evreu, american si crestin: atitea calitati nu am mai intilnit decit la unul din profii mei de la LST: evreu american crestin englez, cam in ordinea asta, mark greene, jews for jesus iar acum The London Institute for Contemporary Christianity,
  Executive Director

 40. Exista caini si abeli peste tot.Martin Luther era antisemit…(sic).

 41. respectele mele…

 42. Draga Sektor
  1/2 evreul din mine este increstinat!

 43. sunteti primul 1/2 evreu care il gasesc care nu are o atitudine beligeranta impotriva romanilor si nu ne ameninta cu holocaustul nuclear sau ne injura de mama pe youtube

 44. Imi cer scuze, linkul la Norc nu merge bine. Incerc din nou: AICI.

  Serviciile de Embed la Norc nu functioneaza decat pentru utilizatorii inregistrati.

 45. Stimate frate Daniel,

  I-am aratat unui amic despre posibilitatile serviciului online norc.ro de a fi folosit pentru a indica vizula bisericile evanghelice din orasele care au fost fotografiate.

  Cred ca stiti si dvs. de Google Street View. Iata AICI un link spre Google Street View Trinity Baptist Church din LA.

  Iata AICI Norc Street View (nu avem Google Street View in Romania inca) a bisericii baptiste nr. 2 Dambul Rotund Cluj.

  Poate ca aceste servicii online va pot fi de folos pentru a indica cititorilor locatii de intalnire pentru diferite conferinte.

  Sanatate!

 46. Una dintre cartile traduse si scrise de dumneavoastra mi-au modificat mentalitatea si apoi viata de fiecare zi. Nu concep o zi in care sa nu pronunt una dintre expresiile Domnului Iisus Hristos, inainte de a pleca in gradina Ghethimani, cele mai putin auzite in zilele noastre “iubiti-va unii pe altii”. Doresc cat Domnul ma va ajuta provoc pe cat mai multi crestini la relatie si unitare in trupul lui Hristos. pentru aceasta la inceputul anului 2008 am propus bisericii ca fiecare saptamana sa avem un motiv de ” unii cu altii” si am facut si un semn de carte care se gaseste in Scriptura celo mai multi dintre crestinii din biserica. Acum daca Domnul ma va ajuta vreau sa tipares prima brosurica care se ca intitula Legea Imparateasca. Daca aveti timp gasiti mai multe pe blogul meu. Va invit sa completati ce lipseste acestui mesaj…cu mult drag doru

 47. Acum daca s-a deconspirat 1/2 iudaica a autorului, aflu in sfirsit de ce haladuiesc pe acilea:mintuirea vine de la evrei,praise The Lord Allmighty!

 48. Bineinteles!
  Imi faceti o mare cinste. Luati insa numai ce este bun, vorba moldoveanului: “Cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune”.

 49. Ne sunteti tare drag, frate Daniel!
  Mereu o sursa de inspiratie si informatie. Apreciem modul de a comunica.
  Ne-ati permite sa afisam blog-ul Dvs. pe blog-ul nostru?

  Multumim

 50. Pacea Domnului ,tuturor care deschid aceasta pagina si fratelui Daniel cu mii de multumiri pentru minunatele predici care le-am ascultat. Eu sunt un crestin tanar, curand intors la Dumnezeu iar predicile dumneavoastra au zidit in sufletul meu si m-au ajutat in momente grele. De aceea vreau sa va rog daca se poate sa ma ajutati sa procur mai multe. Eu locuiesc in prezent in Finlanda iar in singuratatea de aici, in timpul liber daca ascult o predica ma ajuta enorm., De aceea va rog daca ma puteti ajuta cu o adresa de unde pot sa descarc predici,sa o faceti. Va multumesc in numele domnului Isus

 51. The traditional blessing “Ad Mea Ve’Esrim” – you should live until 12o!
  Tare mi-e frica de aceasta urare!
  Pe de alta parte, cine ar vrea sa moara la 119?

 52. Frate Daniel, Shalom!
  Binecuvantat sa fie Tatal D-lui nostru Isus Christos care v-a binecuvantat cu Talent ceresc aici pe pamant,s-au mai binezis va facut un vas de cinste in care a asezat fara masura binecuvantari revarsate din Cuvantul D-lui spre toti cei care doresc sa studieze mai in amanuntime.Va multumesc in mod special pentru ca a-ti permis ca prin dv sa vina CUVANTUL-clar,curat, puternic si mai als VIU.Desi am fost familiarizata cu cuvantul lui D-zeu ,nu am inteles unele pasaje ca acum dupa ce am inregistrat toate predicile dvs pe cd.
  De abea astept dimineata sa ma usrc in masina si cale de “o predica” sa fiu transferata in locurile ceresti!(cobor doar cand ajung la serviciu)
  Pt ca nu am nici o biserica aici in Haifa ma bucur nespus pentru aceste studii biblice transpuse in Predici Mp3.
  Cautand Studii despre eschatologie am fost binecuvantata sa gasesc predicile dvs care sunt toate aur curat.

  Va multumesc inca o data in numele d-lui Isus Christos.
  Si pentru ca la noi se apropie Anul nou,va doresc dvs si intregii fam,congregatie,”ad mea veesrim! ve Hatima Tova
  Dvs fiind Jumatate evreu si jumatate teolog sper ca stiti ce inseamna.
  (pana la 120 ani si sa fiti scris in Carea Vietii) AMIN!

 53. Daca credeti potrivit…si eu…am aceeasi dorinta ca si ceilalti. multumesc
  Rodica Botan

 54. Draga frate Daniel,

  Ma numesc Vasile Filat, sunt din Chişinău şi scriu pe un blog de mai mult de un an. Doresc să vă solicit un interviu on-line pe care apoi să-l plasez pe http://www.moldovacrestina.net. Subiectul la care aş solicita răspunsurile Dvs. este despre eficienţa folosirii Internet-ului pentru proclamarea Evangheliei şi pentru ucenicie. Dacă sunteţi disponibil, vă rog să-mi răspundeţi la adresa de email pe care o ve-ţi primi cu acest comentariu.

  Dumnezeu să vă binecuvinteze! Hristos a înviat!

 55. Cu bucurie! Pune-l la rand cu celelalte de pe blogul tau.

 56. Cer permisiunea sa adaug blogul dvs la blogroll la mine. Multumesc.

 57. Iata un compliment indirect si ne-intentionat. La varsta mea, se cade sa fiu mai “cu-minte” dacat am fost pana acum.

 58. E faina anagramarea,e fain si blogul…cam prea cuminte
  Chimham

 59. Hi
  Imi place blogul tau este foarte interesant
  Daca doresti poti sa atasezi videouri de pe siteul nostru
  fiecare video are un embed cod html si doar il copiezi pe blogul tau si apare videoul
  God bless you

 60. Vă mulţumim domnule pastor Daniel Brânzai pentru cărţile preluate de pe blogul dv. şi pentru articolele pe care le-aţi pus spre citire tuturor.

  Ne-a plăcut perspectiva dv. teologică şi prestanţa dv. editorială.

  Vă dorim succes în viaţa dv!

Trackbacks

 1. Noi propunem, voi citiţi…dacă doriţi (1) « Aradul Evanghelic
 2. Aradul Evanghelic….Noi propunem, voi citiţi…dacă doriţi (1) « Timişoara Evanghelică
 3. O clarificare privind numele de “creştin” în titulatura partidelor « Platforma Radar
 4. Pastorul copilariei si tineretii mele, Tunea Ioachim, a trecut dincolo | B a r z i l a i – e n – D a n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: