De ce casatoriile homosexuale?

Intr-un recent articol, dr Albert Mohler  prezinta  trei motive pentru care , cel putin in societatea americana, casatoriile homosexuale tind sa fie acceptate.

Cele trei motive enuntate de autor sunt:

1. O intelegere progresista a istoriei (o eliberare treptata de prejudicii si discriminari)

2. Un individualism radical (drepturiel omului, libertatea personala)

3.Pretentia de autonomie morala ( principiile morale sunt convenite de societate si individ, nu sunt un dat obiectiv divin)

Pentru a urmari argumentatia autorului cititi aiciCategories: Uncategorized

4 replies

  1. Oricum ar fi prezentata homosexualitatea, ea este o uraciune inaintea lui Dumnezeu. Nu ma voi chinui niciodata sa le caut circumstante atenuante homosexualilor si lesbienelor. Out of sight , out of mind ! Nu este vorba de COMPASIUNE, este vorba de a-L lasa pe Dumnezeu sa decida cu privire la tot ceea ce El a creat . EL nu a creat lucruri ” strambe ” , ci Si-a contemplat Creatia celor 6 zile ( a validat-o ca fiind buna ! ), si apoi S-a odihnit intr-o stare de perfecta satisfactie ( Gen 1:31 ) .
    De fapt ce incearca Satan ( ca cel mai perfect pervers ) sa faca folosind mintile distorsionate ale acestor oameni? Incearca ( asa cum a facut intotdeauna ) sa distruga ORDINEA LUI DUMNEZEU . Crestinul autententic trebuie intotdeauna sa se situeze de partea lui Dumnezeu, in aceasta LUPTA BUNA ( cum o numeste apostolul Pavel ) pentru mentuinerea Adevarului. Daca vom studia cu atentie vietile regilor biblici, vom observa ca un rege bun, in acceptia lui Adonai, era acela care indeparta inchinarea idolatra de pe inaltimi si-i alunga pe sodomiti din tara. ( Tara – ha Aretz-ul – trebuia sa fie curat pentru ca Slava lui Dumnezeu sa coboare ).
    Ce trebuie sa facem noi astazi? Sa le spunem acestor oameni ( fata de care trebuie sa nutrim Mila lui Christos ) sa se intoarca de la un asemenea mod primejdios ( din toate punctele de vedere ) de vietuire , la adapostul Sangelui Sfant care inca poate sa ierte, inca poate sa curateasca si sa restaureze vietile umane distruse de cel rau. Glorie in veci Fiului pentru Jertfa Sa !

  2. Aurel Mateescu:
    Argumentatia autorului este un punct de vedere, eu as fi interesat de o abordare Biblica si o argumentatie Biblica.

Trackbacks

  1. De ce societatea tinde să accepte căsătoriilor homosexuale

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: