Evanghelia si legea

Martyn Lloyd Jones – “If your preaching of the gospel does not invoke the charge of antinomianism, you are not preaching the gospel.”

“Daca predicarea evangheliei nu-ti aduce acuza de antinomianism, tu nu predici adevarata evanghelie”

antinomianism -impotriva legii



Categories: Uncategorized

5 replies

  1. Antinomianismul lui Pavel era justificat de contextul iudaic. Antinomianismul de astazi este, in general, clamat de cei care vor un crestinism mai “lax”, o zona “gri” in care sa isi permita libertati vinovate. Iata un citat din Phil Johnson: “Genul de antinomianism care mă îngrijorează este doctrina oamenilor care învaţă că principiile morale ale Legii nu sunt deloc mai obligatorii pentru creştini decât sunt cerinţele ceremoniale şi preoţeşti. (…) Din fericire, mulţi antinomieni care aderă la această perspectivă o fac în teorie dar nu în practică. Ei trăiesc mai bine decât învaţă.” (sursa: http://www.rcrwebsite.com/galatians11.htm)

  2. Hristos spune ca nu a venit sa strice legea …
    Noi pocaitii ar trebui sa punem pret pe nuante.Foarte putine lucruri sunt albe ori negre
    incadrabile intre paranteze drepte.

  3. Aş traduce un pic altfel:
    Dacă predicarea ta a (daca ceea ce predici tu ca) evanghelie nu include (invoca, acuză) vina încălcării legii tu nu predici Evanghelia.
    Evanghelia e si vestea ca Legea e bună. (cel puţin aşa s-ar inţelege Martyn Lloyd Jones dacă n-ar fi citit pe sărite şi/sau din citate)

  4. In Matei 5:16, ni se vorbeste de “sare” si “lumina”. Coroborat textul cu Matei 25:1-13, cele cinci fecioare neintelepte trebuiau “sa cumpere” untdelemn pentru candele (marturia crestina in lume) pentru ca astfel sa-L intampine si ele pe Mire, avand candelele aprinse. Cum in Orientul Apropiat, respectiv in Palestina secolului intai, moneda forte era uneori SAREA, se facea “troc” sau schimb in natura de produse. Aveai sare, cumparai untdelemn ! Crestinul trebuie sa aibe deopotriva, atat sare cat si untdelemn, pentru a putea fi o buna marturie intre cei din jur…

  5. De acord! Numai ca exista o tendinta pronuntata intre crestinii care se vor foarte spirituali ( si Slava Domnului ca exista asemenea oameni ai lui Dumnezeu ) care , din start, in “foamea ” lor launtrica dupa un Christos viu, tind sa anuleze tot ceea ce este benefic in Lege. OK! ” Christos ne-a izbavit de blastemul Legii”, ne-a izbavit de zile , de sarbatori , de zeciuiala, de ” nu lua, nu gusta, nu atinge, ” etc. Problema care se pune este urmatoarea: Si noi ce trebuie sa mai facem? Traim in HAR! Dar ce fel de HAR practicam?
    Si sa nu uitam un lucru: ISUS CHRISTOS in timpul vietii sale pamantesti a tinut Legea, a respectat Templul si Sinagoga ( era nelipsit de-acolo ) si toate sarbatorile. Apostolii erau si ei la fel…
    Acum toate acestea s-au dus… , spun cei mai multi. Dar , intreb inca o data, crestinul chiar nu trebuie sa mai faca nimic?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: