About

Barzilai en Dan este a anagrama de la Daniel Branzai (aici cu sens de Barzilai izvorât (en) din seminția Daniților).

Am ales acest nume pentru că îmi place personajul care l-a purtat,
“Barzilai” (1 Regi 2:7;  2 Sam. 17:27; 19:31-39)

Prieten al Împăratului (David)
Gazda Împăratului în perioada pribegiei
Cu urmași veșnic la masa Împăratului

+++++

Vorbe, vorbe, vorbe …

V-ați gândit vreodată câte vorbe circulă în spațiul care ne înconjoară, câte sunete cu mesaj ne bombardează timpanul și câte semne cu semnificație ni se expun darnice în fața ferestrelor ochilor ?

Mai venim și noi cu această culegere de vorbe …

Sarah, fata mea pseudo-româncă, obișnuia să se roage:

„Domne, Îți mulțumim pentru Vorba Ta …“

Îi era greu să facă distincția între „vorbă“ și „Cuvânt“. Sper ca toți colaboratorii și cititorii mei să știe s-o facă.

Dacă vom turna în formă vorbe din Cuvânt, în slujirea Cuvântului făcut trup, mesajul nostru va sparge până și piatra cea mai tare!

Nu sunt primul care se trudește ca editor al unui blog. Mă uit la o colecție monumentală care cuprinde speranțele, lacrimile, strigătele și bucuriile câtorva mii de oameni ca și noi. Ce s-a ales din toate articolele scrise de ei ?

Unele vorbe plutesc asemenea frunzelor uscate și moarte pe care vântul rece le-a desprins de pe crengile zgribulite ale copacilor intrați în toamnă. Le privești melancolic, nădăjduiești că vor face peste timp patul germinator din care va răsări iarăși viața.

Cred că la fel este și cu articolele trecutului. Conținutul lor curge astăzi durabil, discret și dumnezeiesc prin vinele noastre.

+++++

Sunt, dupa tata, din Negreni, Botosani, după mamă din Dumbrăveni, de pe Tărnave. M-am născut la București, mi-am cunoscut soția la Galați; ne-am căsătorit la Arad, am trăit o bucată de timp la Pașcani, Iași, și Bacău. Ne-au luat cetățenia și ne-au aruncat în Italia anilor 1980, de unde ne-a luat miloasă mama America. Ne-am stabilit pentru șapte luni la Detroit, iar din 1983 suntem în Los Angeles, sub soarele blând al Californiei.

Cu pretuire, Daniel Branzai (danbranzai@yahoo.com)

+++++

Daniel Branzai s-a nascut la data de 23 Iunie 1954 in Bucuresti. Mama: evreica crestina. Tata, Vasile Branzai: pastor baptist.
Casatorit in 1976 cu Daniela Ban, fata unui fost detinut condamnat pe motive religiaose de autoritatile comuniste la douazeci de ani de puscarie.

Intors la Domnul la varsta de 18 ani, a fost botezat in 1972, in Biserica Baptista ,,Golgota“ din șos. N. Titulescu 56A, București.

Simte chemarea la slujire si intra in Seminarul Teologic Baptist in anul 1974. Dupa o evolutie tulbure legata de persecutiile securitatii comuniste a absolvit cursurile Seminarului in 1978 la 24 de ani, dar nu a primit “recunoasterea” din partea Departamentului Cultelor pentru a fi pastor in Romania. In pericol sa fie arestat sub incidenta celebrului decret 153 (parazitism) si urmarit permanent de Securitate, a activat ilegal cativa ani ca predicator in bisericile din Iasi, Pascani, Piatra Neamt, Roman si Bacau.

In 1982, i-a fost luată cetățenia română și a fost impins sa plece din Romania din cauza persecutiei comuniste. Ajunge in America la Detroit, de unde a fost chemat de fratele Petru Popovici sa pastoreasca o biserica nou infiintata in Hollywood, California.

Intre 1982 si 1984 si-a continuat studiile la “Logos Bible Institute”, fondat si condus de John MacArthur (“Grace Community Church”).

A lucrat multi ani de zile cu organizatia “Christian Aid Ministries” din Ohio pentru ajotarea crestinilor din Romania. Finantat de ei a tradus si scris carti, printre care “Biblia cu explicatii”, “O revarsare de viata”, “Biserica locala”, “Ghidul familiei”, Chemarea intelepciunii”, Identitate crestina in istorie”, “Amintiri cu sfinti” (vol I, II si III), “Introducere in teologie”, “Lucrurile de sus”, “Laudele Domnului”.

A fost vocea lui James Dobson la varianta romaneasca a seminarului “Preparing for Adolescence”.

A realizat impreuna cu citiva prieteni varianta romaneasca la Seminarul “Purpose Driven Church” al lui Rick Warren.

A mai scris și publicat: ,,Biblia planului profetic“, ,,Chemarea la ascultare – Samuel“, ,,Chemarea datoriei – Estera“, Chemarea harului – Iov“, ,,Chemarea Slavei – Ezechiel“, ,,Chemarea tronului – Regi“, ,,Chemarea veșniciei – Eclesiastul“.

De asemeni mentine site-ul Roboam , un site cu articole crestine si discutii pe teme biblice. Alte bloguri: Semnele vremurilorAmintiri cu sfintiB a r z i l a i – e n – D a nCercetați ScripturileDezvaluiri, dezinformari si divagatii, Pas(i)unea pastorilor,

Este stabilit in prezent in Los Angeles, California . Are doua fete, Sarah si Christine, de la care are doi nepoti, Thimoty si Michael. In prezent, din 1983 pastoreste Biserica Baptista Bethel, din Anaheim, California.

65 replies

  1. As dori explicatia dumneavoastra despre calvinisti plus referinte biblice.

  2. Dragă Laurențiu
    Ți-ai răspuns singur la întrebare. Din formularea ta văd că intuiești condițiile unie slujiri adevărate. Sigur, Dumnezeu poate chema pe oricine și oricând, poate lucra oricum și oriunde. Noi însă trebuie să ne identificăm cu specificul zonei din care facem parte și să-l ilustrăm pe Isus Christos în mesaj și maniere sau în cuvânt și faptă.

  3. De multa vreme ma gandesc la felul in care trebuie sa arate si sa fie un predicator, un predicator sincer si pasionat pentru lucrarea lui Dumnezeu..ati putea enumera niste conditii/caracteristici pe care trebuie sa le aiba un tanar care vrea sa intre in lucrare sau care se gandeste pe viitor la asta?

  4. Este o istorie cu minuni și cu puneri la colț. Poate o voi scrie cândva. Dumnezeu nu mi-a lăsat prea multe variante.

  5. Pace frate Daniel! Cum ati ajuns sa stiti ca sunteti chemat de Dumnezeu in lucrarea Lui? Care au fost motivatiile sau este o pasiune pe care a pus-o Domnul in inima? Domnul sa va binecuvinteze pentru tot ce faceti in slujire!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: