📌  📌 URGENT și IMPORTATISIM!!! Pregătiri pentru ajutorarea celor din Ucraina

Este chemarea și datoria bisericilor române din lumea liberă să înceapă adunarea resurselor necesare pentru ajutorarea celor care sufăr din cauza războiului rusesc din Ucraina.

Dacă va fi cu PUTIN-ță, după zilele acestea vom afla lucruri noi și ne vom orienta în realități noi create de zvârcolirile de acolo.

1. Ajutor material

Propun ca fiecare biserică să înceapă să adune fonduri speciale. Asta nu înseamnă că le vom arunca la întâmplare spre zonele afectate, riscând să ajungă pe mâna unor „șmecheri“. Deocamdat strângem. Apoi ne vom orienta.

În Romanian Baptist Association avem păstori care au fost colegi de studii cu păstori din Ucraina. În Moldova (română și basarabeană) avem deja biserici și păstori implicați în ajutorarea refugiaților. Sandu Pavel și biserica moldovenească din Tacoma, împreună cu comunitatea destul de mare de ucrainieni de acolo, ne pot fi de mare ajutor.

Marian Chirla, păstor în Florida, a fost coleg de studii cu un păstor din Ucraina și a vorbit deja la telefon cu el, cerând informații.

2. Sponsorizarea spre aducere în Statele Unite

În Ucraina există până la 500 000 de romàni. Au șansa să fie următorul val de migranți spre America. Avem experiența și dorința de a asista în acest proces de aducere în America. Vom trimite scrisori din partea RBA, a Societății Misionare Române și a bisericilor locale prin care ne vom oferi să preluăm pe cei ce vor veni acolo cu cerere de emigrare. Cred că Dumnezeu ne-a pus în cea mai bună poziție să facem această lucrare.

Avem nevoie de niște vize umanitare de urgență. Luăm legătura cu Hari Miheț să ne facă o „scrisoare tip“ pe care să trecem numele bisericii noastre și s-o trimitem la senatorul/congresmanul din statul nostru.

Iată o discuție cu unul din păstorii din Ucraina:Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: