Știi că Dumnezeu îți poartă de grijă?

Le voi trimite ploaie la vreme, 
şi aceasta va fi o ploaie binecuvântată!
(Ezechiel 34:26)

Cum este vremea ta astăzi? Experimentezi o perioadă de secetă? Dacă da, atunci este timpul să plouă. Treci printr-o perioadă de mari greutăţi cu nori negri? Atunci şi acesta este tot un sezon de ploi torenţiale. 

„Puterea ta să ţină cât zilele tale“ (Deuteronom 33:25).

Dumnezeu va trimite tot felul de binecuvântări. Şi toate binecuvântările Sale vin împreună, ca verigile unui lanţ de aur. Dacă El îţi dă harul mântuirii, îţi va da şi harul mângâierii. Dumnezeu va trimite ploi binecuvântate. Priveşte astăzi în sus, tu care eşti ca o plantă uscată şi veştejită. Deschide-ţi frunzele şi florile şi primeşte ploaia cerească a lui Dumnezeu. ( C. H. Spurgeon)

+++

Dar duceți-vă, spuneți ucenicilor Săi și lui Petru. Marcu 16.7

Îngerii lui Dumnezeu poartă de grijă ucenicilor Domnului. Nu mă îndoiesc că ei se minunează văzând dragostea lui Dumnezeu pentru aceștia și sunt încă și mai uimiți de faptul că oamenii sacrifică adesea cele mai mari bucurii pentru lucruri păcătoase, că Îi întorc spatele Domnului și uneori Îl tăgăduiesc, așa cum a făcut Petru. Însă, cu același interes și cu mare bucurie, îngerii privesc la căile de har ale Domnului față de cei ai Săi, până când restabilirea lor este completă. Această atitudine a îngerilor se explică prin faptul că ei au un singur interes: gloria Domnului. Iar interesul pe care îl arată vine din faptul că ei văd dragostea pe care Domnul o are față de cei ai Săi. Îngerul n-ar fi fost atât de preocupat de Petru, dacă Domnul Însuși n-ar fi fost preocupat de sărmanul Său ucenic; iar îngerii n-ar fi atât de preocupați cu noi, de felul în care trăim și de lucrurile pe care le urmărim, dacă Domnul n-ar fi într-atât de preocupat cu noi.

Ar trebui oare să fim noi mai puțin preocupați unii cu alții, decât sunt îngerii preocupați cu noi? Cu siguranță că nu! Și aceasta cu atât mai mult cu cât noi putem face lucruri pe care ei nu le pot face. Ei nu pot restabili pe cineva care a căzut; nu au nicio parte într-o astfel de lucrare, însă noi trebuie să ne spălăm picioarele unii altora (Ioan 13; Galateni 6.1).

Să presupunem însă că un credincios, care a căzut, deplânge în taină depărtarea sa de Domnul, însă frații săi, așa cum vede el, manifestă răceală și indiferență față de persoana lui și ajunge să creadă că nimănui nu-i pasă de el. Unui astfel de suflet vreau să-i spun că, deși oamenilor pare să nu le pese de el, îngerilor le pasă; iar lor le pasă fiindcă Domnului Însuși Îi pasă. 

Restabilirea sufletului său și recăpătarea bucuriei mântuirii și a comuniunii cu Mântuitorul este de mare interes pentru ei, fiindcă știu că aceasta este dorința Domnului și fiindcă gloria Lui este implicată aici. Un astfel de suflet să alunge cu totul gândul că nimănui nu-i pasă și să lase ca acele cuvinte ale îngerului: „și lui Petru“, să-i grăbească drumul spre pocăință! J. T. Mawson



Categories: Articole de interes general

1 reply

  1. Da,stiu ca EL im ipoarta de grija.Daca nu ar fi asa, nu as mai exista demult….Ii MULTUMESC!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.