CUM SĂ-I RIDICI PE CEI CĂZUȚI (1)

„Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândei.” (Galateni 6:1)

Noi ne grăbim în a-i critica pe oameni din cauza situațiilor prin care au trecut în viață. În unele cazuri, criticăm ceea ce au făcut ei altora și în altele criticam ceea ce alții le-au făcut lor.

Dacă ai fost într-un magazin second-hand, știi că acolo găsești produse bune la prețuri mici; trebuie doar să știi ce cauți. Domnul Isus știe. În ochii Săi, persoanele căzute și excluse, sunt căzute dar nu excluse.

Părerea de rău a lui Petru privind lepădarea sa de Domnul Isus a fost atât de profundă, încât s-a hotărât să se întoarcă la vechea lui meserie de pescar. Îți poți imagina toate zvonurile care circulau în port? „El este cel care i-a întors spatele lui Isus.” Însă Petru a ajuns să fie capul bisericii Noului Testament.

Dar să fim cinstiți. Tu l-ai fi votat ca pastor sau ai fi fost dispus să asculți un cuvânt măcar din ce avea el de spus? Cu toate acestea, prima persoană pe care a căutat-o Domnul Isus după ce a înviat din morți a fost Petru. De ce? Pentru că El se uită dincolo de problema imediată și vede potențialul nostru pe termen lung. Domnul Isus și-a adus aminte de cuvintele pe care i le-a spus lui Petru:

„Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta; și după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi.” (Luca 22:31-32).

Principiul fundamental atunci când practici medicina este următorul: „întâi de toate, să nu faci rău.” Când cineva este căzut, nu-l apăsa și mai tare. lubește-l, roagă-te pentru el și caută să-l ridici.

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: