PĂCATELE TIPICE (5)

coordonatori Bob & Debby Gass

„Mă port aspru cu trupul meu și-l țin în stăpânire” (1 Corinteni 9:27)

Al patrulea tip sunt artiștii, sau individualiștii romantici: Artiștilor nu numai că le place frumusețea și o vad în locuri in care ceilalți nu o văd, dar ei au un dar unic de a o crea. Ei își exprimă individualitatea pe căi îndrăznețe care ne îmbogățesc pe toți. Ei aduc culoare și noutate într-o lume care altfel ar fi mohorâtă. Dar pentru că nici unul dintre noi nu poate trăi în lumea perfectă a imaginației, artiștii sunt uneori slab echipați pentru a trăi în lumea reală cu problemele și presiunile ei.

Aceeași sensibilitate care îi face creativi îi face și robii instabilității emoționale ajungând să distrugă artistul din ei.

De la Ernest Hemingway la Elvis Presley, cărțile de istorie ne spun aceeași poveste.

Regele David a fost un artist. Era un poet talentat, și autorul multor psalmi. Dar incapacitatea lui de a-și controla propriile impulsuri carnale, a culminat cu o aventură, care l-a condus la crimă și la distrugerea propriei sale familii.

Să înțelegem un lucru: fiecare virtute pe care ți-o dă Dumnezeu are un cusur care trebuie identificat și înfruntat în mod corect. Cu cât ești mai talentat, cu atât trebuie să fii mai disciplinat.

Pavel a fost destul de înțelept să-și recunoască propriile înclinații: „mă port aspru cu trupul meu și-l țin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.”

Ultimele decenii au dovedit că până si cei care au fost înzestrați de Dumnezeu să zidească biserici mari și să conducă lucrări importante nu sunt imuni la ispită Acolo unde talentul este mare – ispita este și mai mare. Unde-și găsesc oile cea mai mare siguranță? Stând aproape de păstorul lor. Fă lucrul acesta și vei fi în siguranță!Categories: Studiu biblic

1 reply

Trackbacks

  1. PĂCATELE TIPICE (5) | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: