CUM SĂ FACEM FAȚĂ DESCURAJĂRII (2)

coordonatori Bob & Debby Gass

„El dă tărie celui obosit” (Isaia 40:29)

Noi facem afirma ții de genul: „Câtă vreme există viață, există speranță” sau „Speranța este pârghia care ne dă putere”, crezând că lucrurile se vor îmbunătăți. Însă când speranța pare că întârzie sau este negată, boala mentală sau emoțională îi poate face pe unii să caute o cale permanentă de scăpare.

Sinuciderea Îl exclude pe Dumnezeu. Când îți iei via ța, El nu mai poate Face nimic pentru tine. Sinuciderea lasă în urmă moștenirea unei dureri nerezolvate care va dăinui în inimile celor dragi ai tăi.

Timp de generații, liderii creștini au purtat dezbateri  și au avut păreri contradictorii despre problema sinuciderii. „Neliniștea din inima omului îl doboară” (Proverbe 12:25).

Depresia, lăsată nerezolvată, poate duce la autodistrugere. Persoana în cauză poate recurge la metode letale sau hotărăște să nu mai mănânce ori mănâncă în exces si nu mai caută ajutor deoarece ajutorul pe care l-a primit nu a dat roade. Rezultatul final este același.

Fundația pentru Sănătate Mintală declară că in Marea Britanie, probabilitatea ca femeile să fie diagnosticate cu boli de anxietate este de două ori mai mare decât la bărbați. Oamenii care provin din familii cu venituri mici sunt de două, trei ori, mai dispuși să dezvolte probleme legate de sănătatea mintală decât cei din familiile cu venituri mai mari.

Poate Biblia să ofere soluții si confort? Da! „El dă tărie celui obosit,  și mărește puterea celui ce cade în leșin. Flăcăii obosesc  și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea.” (Isaia 40:29-31).



Categories: Studiu biblic

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.