De ce așa, o știe El! Statistici și semnale

Am un gust amar când citesc contoarul cu frecvența posturilor citite, preluate și răspândite de pe blogul meu.

Fără falsă modestie, în ultimele zile am afișat câteva din cele mai frumoase comentarii ale mele la cartea Numeri. Le-am savurat ca ,,fagurul de miere“ în gura mea, iar timpul studierii și scrieri lor mi-a fost scump, pentru că l-am petrecut în părtășia Autorului textului sacru. Am constatat consternat că, pentru majoritatea vizitatorilor, ele au trecut însă neobservate, fiind considerate probabil neimportante ..

Am afișat însă și câteva glume, câteva știri de senzație și … contorul a zbârnit harnic și vesel. De ce este oare așa? Titlul mă ascunde în celebrul titlul al unei poezii scrise de moșul Simion Cure …

Trebuie să vă mărturisesc o taină a mea, pasajele ,,ușurele“ sunt momeala pentru ca să vă prind cu cele serioase și cu valoare eternă. Se pare că nu sunt un prea bun pescar. Nu reușesc să vă prind …Categories: Amintiri, Articole de interes general, Personale

5 replies

 1. Am inteles mesajul. Frate Daniel, sa stiti ca chiar daca nu am comentat nimic, la postarile cu studiile din Numeri, sant hrana bogata la masa mea si am cautat sa impart ,,bucatele” si cu altii, asa cum fac cu editorialele primite din tara.
  Va inteleg si in multe cazuri, cred ca ne asemanam. Cu o vorba buna sau un cuvant de apreciere, traiesc o saptamana intreaga, uneori doua…, iertati omiterea. Si Scriptura ne invata sa dam cinste celor ce se ostenesc si se indeletnicesc cu Cuvantul, cu invatatura din Cuvant.
  Binecuvantare si sanatate in toate.

 2. Îmi dau seama că este foarte rar ca starea sufletească a celui ce citește un articol să fie asemănătoare cu cea a celui care a fost inspirat să-l scrie. Graba Internetului ne dă frânturi de timp pentru frânturi de articole. Atât. Restul sunt excepțiile excepționalului. Numai Dumnezeu le poate potrivi și pe unele și pe celelalte.
  m

 3. Am luat postarea ca pe o mustrare. E binevenita si primita. Am sa ma silesc mai mult sa mananc “miere si faguri”, nu degeaba zice inteleptul ca sunt bune si dulci 😀

 4. Si eu le citesc cu nesat. Dar recunosc ca sunt foarte nerecunascator. Nu incetati sa faceti aceasta lucrarea frumoasa si foarte importanta. Stie Cel care nu uita nimic din ceea ce faceti si care va rasplati … lucrurile care se fac in ascuns, de dragul Lui. Rasplata este a Lui. Domnul sa va dea puteri si mult har si in continuare.

 5. Pe mine m-ati prins. Sunt foarte bucuroasa ca v-ati ocupat serios de aceasta parte a bibliei , dar recunosc ca inca nu le-am citit din lipsa de timp. Sunt notate in agenda si ma voi ocupa in curand de ele. Astfel de lectura (studiu) se face in tihna nu in fuga cum citesti o gluma. Poate ca asta ar fi o explicatie. Va rog nu va opriti si nu fiti descurajat, sunt sigura ca sunt mai multi cititori care le-au remarcat si le au in vedere. Mult Har de la Domnul in continuare sa postati cat mai multe astfel de studii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: