Solidaritate cu Cristian Ionescu

Am aflat cu stupoare despre un atac la adresa bisericilor pentecostale din Romania si USA care a avut loc in timpul unei  emisiuni la o televiziune din Romania. M-am dus sa vizionez inregistrarea interviului si am crezut ca asist la un bâlci al minciunilor sau la o sedinta de Sience Fiction.

În cautare de ,,rating“, televiziunea respectivă a lăsat să vorbească asa numiții ,,specialiști“, niște oameni care n-au calcat probabil niciodata pragul unei biserici pentecostale. Cercetarea subiectului și verificarea surselor sunt niște necunoscute pentru unii ziariști de pe Dâmbovița. Sunt curios să aflu ce înțeleg ei prin ,,deontologie“. Pe noi ne acuză că suntem ,,crede și nu cerceta“, dar văd că dumnealor sunt din tagma lui ,,spune/scrie și nu cerceta“. Am fost și eu victima unor astfel de înscenări calomnioase.

,,Specialitatea“ domnilor care au vorbit în emisiunea aceea a fost sa stie cum să amestece termeni cu mare incarcatura semantica negativa si sa-i lanseze fara nici un fel de decență: mafie, bani, inregimentare politica, excroci urmariți de poliție, mase naive de credincioși, sincere, dar manipulate, etc. A fost citat chiar și un descreierat cu numele Pop care răspândește de mulți ani calomnii, împroșcând cu noroi oameni pe care-i vrea coboarâți alături de el în cocina porcilor.

Afirmațiile din emisiunea respectivă sunt lipsite de cea mai elementară logică.

  1. S-a spus că bisericile pentecostale plătesc bani grei ca să atragă vizita unor oameni politici români. Asta ar fi, spun ei, cu scopul ca păstorii pentecostali să-și atragă din partea enoriașilor cinstea de a avea relații personale cu astfel de personalități.

    Răspunsul nostru este că vizitele personalităților politice din România nu numai că nu-i fac pe păstorii evanghelici din America și România mai populari, ci îi pun în percolul de a-și pierde simpatia enoriașilor, a căror majoritate este foarte bine informată de situația din România și mai poartă încă cicatricele persecuției  din partea conducerii de acolo. Întrebați pe păstorii bisericii baptiste din Oradea ce au pățit după ce au fost păcăliți să accepte vizita domnului Ponta înainte de trecutele alegeri …

    2. ,,Specialiștii lui știe tot“ din emisiunea citată habar n-au că, la evanghelici, banii sunt administrați de un Comitet al bisericii, nu de păstorii ei, iar fonduri ca cele menționate în discuție ($300.000) nu pot părăsi casieria biserici decât cu aprobarea adunării generale a tuturor membrilor unei biserici. Este adevărat că fonduri mari ca suma citată, și chiar mai mari decât aceasta, părăsesc anual casieriile bisericilor noastre, dar nu ca să meargă în buzunarul oamenilor politici, ci pentru a alina durerile orfanilor, văduvelor, bolnavilor și săracilor din România. An de an, oameni din bisericile pentecostale din America și Canada merg în România să vadă cum au fost administrați banii trimiși și ce suport financiar mai este nevoie pentru diferite proiecte de cult, de educație sau umanitare.

  2. Am remarcat încercările unui distinct domn dintre cei prezeniți de a-i aduce cu picioarele pe pământ pe ceilalți participanți la discuție. A fost însă o încercare fără rezultat. Așa cum am scris deja, probabil că respectiva stație de televiziune este în disperată goană după ,,rating“. Ca să nu riște amenzi pentru discriminare, moderatoarea îi tot ddea cu ,,noi nu spunem, dar zicem“, lansând teoria unor ascunse conspirații politice pentru subservirea liderilor politici români de pentecostalii români din America, iar prin pentecostalii de aici, chiar de politicienii de la Washington.

    Aceasta este o teorie senilă! America nu are nevoie de mijlocirea pentecostalilor români ca să ajungă la persoanele politice din România. America are ambasadă în România, are sistemul de securitate integrat deja cu sistemul românesc, are posibilitatea de a-i chema la ordine pe liderii politici români, despre care cetățenii români află din când în când că au fost ,,în vizită“ în America. America își trimite secretari de Stat periodic pentru a sta de vorbă cu liderii politici de la București. Ca să închei și eu această enumerare cu ceva de ,,șoc“, America are oameni din România care fac deja parte din Lojele masonice americane. America are tineri români educați deja în vest și pregătiți să fie liderii de mâine ai României (o reeditare a celebrei ,,școli ardelene“ care a produs un salt de civilizație în țară).
    A spune că America are nevoie de intermediari pentecostali pentru influențarea României este nu numai absurd, dar dă pe față intenția ,,specialiștilor“ din citatul interviu de a pune cultele evanghelice din România într-o lumină proastă. Ei sunt probabil speriați de valul de simpatie și de convertiți de care se bucură aceste culte creștine în care creștinismul nu doar se amintește, pe fondul unor rituauri semi-păgâne, ci se implementează în trăirea de fiecare zi.

  3. Nu intru în lupta între Biserica Ortodoxă și celelalte culte creștine, mai mult ,,tolerate“ decât acceptate de Biserica majoritară. Părerea mea este că cei care au vorbit în emisiunea respectivă sunt oricum străini de creștinism și de adevăr, în oricare nuanță există el în din România. A pune orbii să spună ce au văzut, muții să vorbească despre ce au auzit și șchiopii să povestească pe unde au călătorit este o performanță pe care numai o televiziune ca cea care a găzduit rușinoasa discuție este în stare.
  4. Dumnezeu a venit însă pe pământ tocmai ca să vindece astfel de oameni cu beteșuguri, printre care am fost și noi înainte de întâlnirea cu Christos. Există deci speranță și pentru domnii care au vorbit ,,pe lângă subiect“ în emisiunea de tristă amintire. Le recomand vizite mai dese pe la biserici și, măcar din când în când, și pe la biserici evanghelice. Să vină chiar și în speranța că vor primi bani! Li se va oferi acolo ceva mult mai important și mai valoros decât banii: o întâlnire reală și personală cu Domnul Isus Christos, iertare pentru minciunile în care trăiesc acum, o viață nouă în natura lui Christos și dreptul de a intra în împărăția Lui eternă.

    Cristian, fratele meu, pune batjocora aceasta alături de alte dovezi că te-ai identificat cu ,,batjocoritul“ de la Calvar, ,,scos afară din agora“ ca să fie eliminat. Ieșim împreună afară, la El, ca să avem parte de rușinea Lui. Mai mult decât Cuza, Domnul nostru ne va săruta acolo unde ne-au scuipat cei porniți sinucigaș împotriva Lui.

Salutări bisericii tale și salutări tuturor bisericilor pentecostale din partea unui păstor baptist, din partea unui frate.

Daniel Branzai
Los Angeles, California



Categories: Amintiri, Articole de interes general

17 replies

  1. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    Pastorul Daniel Branzei solidarizeaza cu Pastorul Cristian Ionescu si Bisericile Penticostale…

  2. Ăștia nu sunt jurnaliști, cel mai probabil sunt „vidanjori”…

  3. Pe de altă parte, cine se uită la RTV? Ratingul lor este foarte jos, aproape neglijabil…

  4. Mihai: Nu e nicăieri interzis unui ortodox sau (neo)protestant să facă politică. Dacă o fac bine, bravo lor! Dacă o fac doar în folosul lor, vor răspunde înaintea Scaunului de Judecată al lui Dumnezeu. Nu sunt nici eu, nu ești nici tu, nu sunt nici cei de la RTV și nu e nimeni îndreptățit să-i judece (în afară, desigur, de justiție, dacă este cazul). Dar s-au văzut destule cazuri de pastori, respectiv preoți acuzați pe nedrept, fără să fie aduse dovezi concrete, așa că…

  5. Dar au si dreptate cei de la postul de televiziune.
    Sunt biserici si pastori foarte bogati…ii enumera acolo.
    In Romania sunt pastori care fac politica. Vezi si baiatul(lucian) fostului lider al cultului penti Rivis Tipei.

  6. Ferice de voi cand oamenii vor spune lucruri rele si neadevarate. Nu merita luati in seama cei ce dau cu pietre, doar cei stau tari sub lovituri

  7. Nu vă mai bateți capul cu ei… RomâniaTV a ajuns un canal de știri ticsit cu… știri de canal.
    ”Căci nebunul spune nebunii, şi inima lui gândeşte rău, ca să lucreze în chip nelegiuit şi să spună neadevăruri…” (Isaia 32:6)

  8. Mint de îngheaţă apele, nici măcar nu se interesează dacă este adeărat sau nu, principiul este denigrare, prin T V, sau orice alte mijloace, este necesar un drept la replică……succes

  9. TV MINTE CU NERUSINARE,SLUJESTE LUI SATAN…

  10. Oare nu este cazul unui demers legal impotriva acestor calomnii?
    Daca prostiile de felul acesta curg zilnic la televizor si noi nu folosim mijloacele legale pentru a apara adevarul nu suntem cumva responsabili de mizeria care se aduna?

  11. La punctul 2 ar merita inlocuit “statie de televiziune” cu “canal” de televiziune. Ar suna in cazul asta mai apropiat de ce este RTV: un canal din care curg …. . 😉

  12. Romania TV este un post de doi bani. Din pacate insa, multi romani urmaresc si citesc presa de doi bani. Altfel nu merita sa va pierdeti timpul cu ei.
    Insa gestul tau fata de fratele Cristian si de ceilalti frati ai nostri batjocoriti pe nedrept este de apreciat. Fiti binecuvintati de Domnul!

Trackbacks

  1. Pastorul Daniel Branzai se solidarizeaza cu Cristian Ionescu ‹ Crestinul Azi
  2. Solidaritate cu Cristian Ionescu – CrestinTotal.ro

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.