„ … și pe pământ!“

Oare de ce așa? Am citit, ascultat și predicat din textul acesta. Totuși, niciodată nu m-a lovit sensul acesta ca aseară, în timp ce-l spuneam Domnului în rugaciune, alături de soția mea.

„Toată puterea MI-a fost dată în ver și pe pământ!“

Nu ar fi sost suficient să spună: „Am toată putera pretutindeni“? De ce a trebuit să precizeze: „ … și pe pământ!“ Ne rugam pentru bolnavi, pentru necăjiți și pentru criza aceasta complicată a lumii contemporane. Ne-a venit cumva foarte bine să știm că nu numai în cer. dar și pe pământ are El toată puterea …

În cer este mult mai simplu. Printre serafimi, heruvimi și îngerii desîvârșiți în strălucire și sfințenie este normal ca El să aibă ultimul cuvânt, să aibă toată puterea. Dar pe pământ? … Printre microbi și viruși, printre politicieni și bancheri corupți, printre îndrăciți și demonizați de pofte înrobitoare, tot El este Acela care are ultimul cuvânt?

Da, așa ne-a spus El, așa ne-a asigurat înainte să se înalțe la cer. Chiar dacă va fi o vreme despărțit de noi, El nu ne va lăsa în voia dușmanilor Lui și ai noștri. Domnind pe tronul cerului, El are autoritatea supremă și asupra pământului. Ce bine că este așa! Ce liniștitor este să știm că este așa …

Advertisements


Categories: Maxime si cugetari

4 replies

  1. Amin ! îi multumim Lui !

  2. Dacă ar fi spus numai : – Am toată puterea pretutindeni, ar fi venit vreo mie de “apologeți” spunând ca Domnul nu se referea și la pământ fiindcă aici a dat pentru puterea o vreme, dumnezeului veacului acestuia! și pentru ca să economisească tone de cerneală și zeci de hectare de pădure, a zis-o mai pe înțelesul nostru :
    „Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ!“

    “Căci El zice și se face; poruncește, și ce poruncește ia ființă.”
    „Vrednic ești Doamne și Dumnezeul nostru, să primești slava, cinstea și puterea, căci Tu ai făcut toate lucrurile și prin voia Ta stau în ființă și au fost făcute!”

Trackbacks

  1. Când moare un blogger | Dem Covaci
  2. Când moare un blogger | Dem Covaci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: