Crize, crize

In ultimul timp am afisat mai mult imagini. Ca si voi, sunt bulversat de criza economica ce se anunta pe urmele crizei financiare.

Traim zile de exceptie, pe care nu ni le-am imaginat cu cateva luni inainte. Stalpii societatii se clatina (sau sunt clatinati) punand in pericol echilibrul societatii noastre “de consum”. Am prieteni care si-au pierdut deja slujbele (nu alea religioase). Altii tremura in fiecare zi cand merg la compania unde lucreaza.

Nu mai este vorba doar de o “criza a Americii” ca in 1028. Criza are astazi dimensiuni mondiale. Chiar acum cand scriu aceste randuri, ministrii de finante ai celor mai dezvoltate tari din lume sunt adunati la Washington ca sa gaseasca solutia salvatoare.

Providential, dupa ce am incheiat un studiu despre psalmii profetici, incepem cu biserica un studiu despre viata lui Iosua, unul din oamenii de pe paginile Bibliei care au avut numele schimbat.

Parintii lor, zdrobiti de criza robiei din Egipt, l-au numit plini de speranta: “Hosea” (slavare), dar cand a intrat in sfera de influenta a lui Moise, numele i-a fost schimbat in “Ioshua”, (Iehova salveaza, salvarea vine numai de la iehova, iehova se va tine de cuvant si ne va salva) – Numeri 13:8, 16.

Acesta este Numele sub care S-a intrupat Fiul lui Dumnezeu ca sa ne aduca mantuirea cea vesnica – Matei 1:21

Cand toate din jur se clatina si lumea foloseste ingrozita cuvantul “criza”, se cade ca noi, credinciosii in Isus, sa ne aducem aminte de toate aceste “coincidente” profetice ale Bibliei si sa ne dam seama, ca si Moise, ca si Iosua, ca Dumnezeul nostru este atotputernic si-i va pastra pe ai Sai prin orice ar veni. El stie si poate sa-si tina promisiunile!

Aleluia!Categories: Stiri din America

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: