Se destrama inca un mit

“Via de pe pamant NU a putut veni din spatiul cosmic”.

O capsula ruseasca infirma ipoteza originii extraterestre a vietii. Doua roci cu organisme fosilizate au fost contaminate intentionat cu bacterii si apoi atasate scutului exterior al unei capsule rusesti ce a revenit in atmosfera Pamantului. Rezultatele arata ca fosilele au supravietuit, nu insa si bacteriile. Vine viata din cosmos sau s-a dezvoltat ea pe Pamant? Iata o intrebare fara un raspuns actual.

Desi multi cercetatori atei s-au grabit sa investeasca in alternativa unei creatii venite din alta parte, realitatea unui experiment rusesc respinge aceasta posibilitate.

Posibilitatea originii vietii extraterestre este insa cat se poate de reala, ne spun multi cercetatori. Nu numai ca am reusit sa identificam molecule organice in spatiul de dincolo de planeta noastra, dar am gasit meteoriti despre care unii cercetatori spun ca ar contine organisme extraplanetare fosilizate. Aceasta inseamna ca, daca o roca extraplanetara contine fosile de organisme vii, acestea pot supravietui temperaturilor peste o mie de grade care se formeaza la intrarea in atmosfera Pamantului. Pe de alta parte, vestea proasta este ca nici una dintre bacteriile Chroococcidiopsis cu care fusesera infestate rocile nu a supravietuit impactului. Bacteriile au fost practic prajite de vii, desi resturile carbonizate se puteau recunoaste,  scrie Stiinta.info.

Chiar daca ar fi venit din alta parte a cosmosului, nici atunci n-am solutiona originea ei. Cel muit am amana-o … cu inca o intrebare: “Dar viata care a venit pe pamant de unde a venit?”

Incet dar sigur, religia stiintei atee se destrama in fata religiei inspirate a Bibliei.Categories: Stiri din America

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: