Pavel Nicolescu

A venit, a stat o zi cu noi, a disparut apoi cu niste dureri mari in partea dreapta a abdomenului. Multi venisera special ca sa-l asculte. Era o ocazie rara. N-a fost sa fie … Dumnezeu lucreaza dupa alte prioritati si upa alte preferinte.

Am aflat duminica dimineata tarziu ca Pavel Nicolescu n-a mai venit la Conventie asa cum se anuntase sambata. Si eu venisem tarziu pentru ca dormisem dupa fusul meu orar de California, cu doua ore mai mult decat cei din loc.

La pranz s-a anuntat ca avem iar o “sedinta fulger” cu pastorii. M-am uitat la Liviu Tiplea, colegul si prietenul meu din Los Angeles si i-am zis: “Hai sa-l vizitam pe fratele Pavel acasa”. Zis si facut. Ceilalti pastori ne-au indemnat sa plecam si sa ducem si rugaciunile lor.

L-am gasit la cineva acasa, “vazut” deja de trei doctori. Parerea lor era ca … nu se stie cauza durerilor, dar ca, sigur, nu e vorba de apendicita sau de calcul biliar. Asta ne linistea putin pe noi, dar nu potolea cu nimic intensiatea durerilor pentru dansul.

Am stat de vorba cu cei prezenti, am glumit o mutime, iar la urma, cand trebuia sa plecam, ne-am rugat.

L-am intrebat in gluma: “Cum ramane, veniti cu noi la biserica?”

“Nu, nu pot, desi as vrea …. Ma doare si nu pot sta intr-o pozitie.”

“Atunci imi dati macar schita de predica sa le-o duc?”

Mai repede decat mi-am oprit eu ultumul cuvant, a raspuns: “Spune-le ca-i au pe Moise si pe prooroci. Asta le este destul.”

Cuvintele m-au izbit pieptis si nu m-am dumirit imediat. Mi-a trebuit un timp ca sa “ma prind”. Am inteles ca nici macar durerile nu reusisera sa-l faca sa fie altfel de cum il stiam: sciptural si sagalnic.

“Doamne, da-i sanatate!”Categories: Amintiri

3 replies

  1. Am vorbit cu sora Ruth sotia dinsului .Acum 3 saptamini a cazut pe trepte si s-a lovit chiar in partea dreapta de unde presista durerea .Urmeaza sa faca analize.Rugati-va pentru fr.Pavel. In citeva saptamini trebuie sa plece in Romania in misiune .
    Sanatate pentru fr.Pavel !

  2. E mult de cind e noapte si lumea-i bintuita de mii de duhuri rele cu ucigas tumult ni-e dor deDIMINEATA de-odihna fericita – strajerule strajere mai e din noapte mult.?Pling inimi sfisiate de-o lunga departare le ard attitea rane si-au suferit atit si-asteapta obosite un ceas de usurare -strajerule strajere o cit mai este cit?Atiti din cei ce-asteapta sint doboriti de jale gemind sub greutatea ce inima le-a smultsi-asteapta izbavirea instiintarii tale-strajerule strajere mai este oare mult?E-atit de grea vegherea cind noaptea se lungeste cind zarea e pustie si sufletul e jar cind nu mai e putere iar greul tot mai creste-strajerule strajere ah zorii nu rasar?Atit de grea ne starea cum na fost niciodata vin valuri tot mai grele cum n-am mai intilnit simtim c-a noastre inimi curind n-au sa mai poata ah suna rasaritul strajerule iubit Strajer iubit vesteste sfirsitul suferintei sa cada stavilarul de piatra si de fer sa-nceapa Sarbatoarea dorita-a a BIRUINTEI siNUNTA fericita a MIRELUI din cer. TRAIAN DORZ. Dar pina atunci frate PAVEL NICOLESCUmulta sanatate.

  3. Amin, Doamne da-i sanatate fr. Pavel!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: