About

Barzilai en Dan este a anagrama de la Daniel Branzai (aici cu sens de Barzilai izvorât (en) din seminția Daniților).

Am ales acest nume pentru că îmi place personajul care l-a purtat,
“Barzilai” (2 Regi 2:7;2 Sam. 17:27; 19:31-39)

Prieten al Împăratului (David)
Gazda Împăratului în perioada pribegiei
Cu urmași veșnic la masa Împăratului

Invitat de câțiva prieteni care se simt de o vreme “ca acasă” în lumea părtașiei blogurilor, mă văd învătând tinerește un nou limbaj prin care să comunicăm adevăruri nu vechi, ci eterne.

Sunt, dupa tata, din Negreni, Botosani, după mamă din Dumbrăveni, de pe Tărnave. M-am născut la București, mi-am cunoscut soția la Galați; ne-am căsătorit la Arad, am trăit o bucată de timp la Pașcani, Iași, și Bacău. Ne-au luat cetățenia și ne-au aruncat în Italia anilor 1980, de unde ne-a luat miloasă mama America. Ne-am stabilit pentru șapte luni la Detroit, iar din 1983 suntem în Los Angeles, sub soarele blând al Californiei. Am călătorit de nenumărate ori în Romania, cu ajutoare materiale și în vizite evanghelistice. De un timp m-am îndrăgostit de Moldova de dincolo de Prut și de românii diasporei europene. Iată deci de unde sunt și de unde vin spre voi …

Cu pretuire, Daniel Branzai (danbranzai@yahoo.com)

+++++

Daniel Branzai s-a nascut la data de 23 Iunie 1954 in Bucuresti. Mama: evreica crestina. Tata, Vasile Branzai: pastor baptist.
Casatorit in 1976 cu Daniela Ban, fata unui fost detinut condamnat pe motive religiaose de autoritatile comuniste la douazeci de ani de puscarie.

Intors la Domnul la varsta de 18 ani, a fost botezat in Biserica Baptista in 1972.

Simte chemarea la slujire si intra in Seminarul Teologic Baptist in anul 1974. Dupa o evolutie tulbure legata de persecutiile securitatii comuniste a absolvit cursurile Seminarului in 1978 la 24 de ani, dar nu a primit “recunoasterea” din partea Departamentului Cultelor pentru a fi pastor in Romania. In pericol sa fie arestat sub incidenta celebrului decret 153 (parazitism) si urmarit permanent de Securitate, a activat ilegal cativa ani ca predicator in bisericile din Iasi, Pascani, Piatra Neamt, Roman si Bacau.

In 1982, a fost impins sa plece din Romania din cauza persecutiei comuniste. Ajunge in America la Detroit, de unde a fost chemat de fratele Petru Popovici sa pastoreasca o biserica nou infiintata in Hollywood, California.

Intre 1982 si 1984 si-a continuat studiile la “Logos Bible Institute”, fondat si condus de John MacArthur (“Grace Community Church”).

A lucrat multi ani de zile cu organizatia “Christian Aid Ministries” din Ohio pentru ajotarea crestinilor din Romania. Finantat de ei a tradus si scris carti, printre care “Biblia cu explicatii”, “O revarsare de viata”, “Biserica locala”, “Ghidul familiei”, Chemarea intelepciunii”, Identitate crestina in istorie”, “Amintiri cu sfinti” (vol I, II si III), “Introducere in teologie”, “Lucrurile de sus”, “Laudele Domnului”.

A fost vocea lui James Dobson la varianta romaneasca a seminarului “Preparing for Adolescence”.

A realizat impreuna cu citiva prieteni varianta romaneasca la Seminarul “Purpose Driven Church” al lui Rick Warren.

A mai scris și publicat: ,,Biblia planului profetic“, ,,Chemarea la ascultare – Samuel“, ,,Chemarea datoriei – Estera“, Chemarea harului – Iov“, ,,Chemarea Slavei – Ezechiel“, .,,Chemarea tronului – Regi“, ,,Chemarea veșniciei – Eclesiastul“.

De asemeni mentine site-ul Roboam , un site cu articole crestine si discutii pe teme biblice. Alte bloguri: Semnele vremurilorAmintiri cu sfintiB a r z i l a i – e n – D a nCercetați ScripturileDezvaluiri, dezinformari si divagatii, Pas(i)unea pastorilor,

Este stabilit in prezent in Los Angeles, California . Are doua fete, Sarah si Christine, de la care are doi nepoti, Thimoty si Michael. In prezent, pastoreste Biserica Baptista Bethel , din Anaheim, California.

52 Responses to About

 1. Pingback: Pastorul copilariei si tineretii mele, Tunea Ioachim, a trecut dincolo | B a r z i l a i – e n – D a n

 2. Ti-am raspusn pe blog. Adaug doar atata, stiu ca ai o sotie buna si ca ea va sti sa te poarte prin aceste zile grele. Dumnezeu sa va umple de prezenta Sa.

 3. Pace frate Daniel,
  Am o intrebare. Este inchisa lista persoanelor din Amintiri cu sfintii? sau adaugati si in prezent persoane despre a caror traire cu Domnul aduce incurajare si zidire?
  De mai bine de 6 ani cunosc un frate scump. Numele lui este Ilie Radu, 83 ani, absolvent al Institutului Teologic Baptist, Bucuresti. A slujit din tinerete pana la pensionare ( adica la 81-82 ani) Biserica Baptista din Ogrezeni, Giurgiu. Mijlocul de transport preferat a fost bicicleta. Acum isi doreste un scaun cu rotile motorizat. Este scund si merge schiopatand. Cand il vad pasind spre amvon ma gandesc la patriarhul Iacov, inchipuindu-mi ca si el mergea la fel.
  Lunar primim vizita fratelui Ilie. Adunarea este incurajata de mesajele predicate de dansul.
  Sunt convins ca franturi din marturia vietii fratelui Ilie, poate aduce zidire.
  Credeti ca mai este loc in Seria Amintiri cu sfintii?

 4. Bineînțeles că este deschisă. Lucrăm mereu la … următorul volum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s