About

Barzilai en Dan este a anagrama de la Daniel Branzai (aici cu sens de Barzilai izvorât (en) din seminția Daniților).

Am ales acest nume pentru că îmi place personajul care l-a purtat,
“Barzilai” (1 Regi 2:7;  2 Sam. 17:27; 19:31-39)

Prieten al Împăratului (David)
Gazda Împăratului în perioada pribegiei
Cu urmași veșnic la masa Împăratului

Invitat de câțiva prieteni care se simt de o vreme “ca acasă” în lumea părtașiei blogurilor, mă văd învătând tinerește un nou limbaj prin care să comunicăm adevăruri nu vechi, ci eterne.

Sunt, dupa tata, din Negreni, Botosani, după mamă din Dumbrăveni, de pe Tărnave. M-am născut la București, mi-am cunoscut soția la Galați; ne-am căsătorit la Arad, am trăit o bucată de timp la Pașcani, Iași, și Bacău. Ne-au luat cetățenia și ne-au aruncat în Italia anilor 1980, de unde ne-a luat miloasă mama America. Ne-am stabilit pentru șapte luni la Detroit, iar din 1983 suntem în Los Angeles, sub soarele blând al Californiei. Am călătorit de nenumărate ori în Romania, cu ajutoare materiale și în vizite evanghelistice. De un timp m-am îndrăgostit de Moldova de dincolo de Prut și de românii diasporei europene. Iată deci de unde sunt și de unde vin spre voi …

Cu pretuire, Daniel Branzai (danbranzai@yahoo.com)

+++++

Daniel Branzai s-a nascut la data de 23 Iunie 1954 in Bucuresti. Mama: evreica crestina. Tata, Vasile Branzai: pastor baptist.
Casatorit in 1976 cu Daniela Ban, fata unui fost detinut condamnat pe motive religiaose de autoritatile comuniste la douazeci de ani de puscarie.

Intors la Domnul la varsta de 18 ani, a fost botezat in Biserica Baptista in 1972.

Simte chemarea la slujire si intra in Seminarul Teologic Baptist in anul 1974. Dupa o evolutie tulbure legata de persecutiile securitatii comuniste a absolvit cursurile Seminarului in 1978 la 24 de ani, dar nu a primit “recunoasterea” din partea Departamentului Cultelor pentru a fi pastor in Romania. In pericol sa fie arestat sub incidenta celebrului decret 153 (parazitism) si urmarit permanent de Securitate, a activat ilegal cativa ani ca predicator in bisericile din Iasi, Pascani, Piatra Neamt, Roman si Bacau.

In 1982, a fost impins sa plece din Romania din cauza persecutiei comuniste. Ajunge in America la Detroit, de unde a fost chemat de fratele Petru Popovici sa pastoreasca o biserica nou infiintata in Hollywood, California.

Intre 1982 si 1984 si-a continuat studiile la “Logos Bible Institute”, fondat si condus de John MacArthur (“Grace Community Church”).

A lucrat multi ani de zile cu organizatia “Christian Aid Ministries” din Ohio pentru ajotarea crestinilor din Romania. Finantat de ei a tradus si scris carti, printre care “Biblia cu explicatii”, “O revarsare de viata”, “Biserica locala”, “Ghidul familiei”, Chemarea intelepciunii”, Identitate crestina in istorie”, “Amintiri cu sfinti” (vol I, II si III), “Introducere in teologie”, “Lucrurile de sus”, “Laudele Domnului”.

A fost vocea lui James Dobson la varianta romaneasca a seminarului “Preparing for Adolescence”.

A realizat impreuna cu citiva prieteni varianta romaneasca la Seminarul “Purpose Driven Church” al lui Rick Warren.

A mai scris și publicat: ,,Biblia planului profetic“, ,,Chemarea la ascultare – Samuel“, ,,Chemarea datoriei – Estera“, Chemarea harului – Iov“, ,,Chemarea Slavei – Ezechiel“, .,,Chemarea tronului – Regi“, ,,Chemarea veșniciei – Eclesiastul“.

De asemeni mentine site-ul Roboam , un site cu articole crestine si discutii pe teme biblice. Alte bloguri: Semnele vremurilorAmintiri cu sfintiB a r z i l a i – e n – D a nCercetați ScripturileDezvaluiri, dezinformari si divagatii, Pas(i)unea pastorilor,

Este stabilit in prezent in Los Angeles, California . Are doua fete, Sarah si Christine, de la care are doi nepoti, Thimoty si Michael. In prezent, pastoreste Biserica Baptista Bethel , din Anaheim, California.

56 thoughts on “About

 1. CiprianM says:

  frate Dan, aveti cumva idee, daca exista prin America pentru Biblia Internationala de studiu inductiv, vreo coperta cu fermoar.

 2. CiprianM says:

  nu ca as dori sa inchid aceasta Biblie, dar pentru a putea sa o iau cu mine peste tot mai mult.

 3. Dragii nostrii ne numim Daniel si Rodica Popa si locuim in Adelaide Australia. Inima noastra e cu voi si in special cu Silvia prietena noastra draga in clipele acestea .Dorim sa ii trimitem un buchet de flori, (stim ca ii plac florile de mac)daca ar fi cineva care ne-ar putea ajuta in felul acesta va rugam sa ne trimiteti detalii cum putem transfera banii pentru acest buchet si vom face imediat asta sau daca ne puteti trimite un numar de contact al fratelui Daniel Branzei sa il contactam cat se poate de repede in directia aceasta
  Va multumim
  Adresa noastra de e-mail este popadaniel2000@yahoo.com

 4. florin tunea says:

  Frate Daniel,

  As vrea sa anunt pe fratii si surorile din bisericile baptiste romane, ca tatal meu, pastorul Ioachim Tunea, a plecat la Domnul, in seara zilei de 17 iulie 2014.
  Durerea noastra este mare, dar Nadejdea este nespus mai mare. Slavit sa fie Dumnezeu pentru bunatatea si dragostea Lui! Nu ne este usor, de aceea avem nevoie de rugaciunile fratilor si surorilor noastre.
  Multumesc pentru ajutor,
  Florin Tunea.

 5. Ti-am raspusn pe blog. Adaug doar atata, stiu ca ai o sotie buna si ca ea va sti sa te poarte prin aceste zile grele. Dumnezeu sa va umple de prezenta Sa.

 6. Pace frate Daniel,
  Am o intrebare. Este inchisa lista persoanelor din Amintiri cu sfintii? sau adaugati si in prezent persoane despre a caror traire cu Domnul aduce incurajare si zidire?
  De mai bine de 6 ani cunosc un frate scump. Numele lui este Ilie Radu, 83 ani, absolvent al Institutului Teologic Baptist, Bucuresti. A slujit din tinerete pana la pensionare ( adica la 81-82 ani) Biserica Baptista din Ogrezeni, Giurgiu. Mijlocul de transport preferat a fost bicicleta. Acum isi doreste un scaun cu rotile motorizat. Este scund si merge schiopatand. Cand il vad pasind spre amvon ma gandesc la patriarhul Iacov, inchipuindu-mi ca si el mergea la fel.
  Lunar primim vizita fratelui Ilie. Adunarea este incurajata de mesajele predicate de dansul.
  Sunt convins ca franturi din marturia vietii fratelui Ilie, poate aduce zidire.
  Credeti ca mai este loc in Seria Amintiri cu sfintii?

 7. Necula Vasile says:

  Pace frate Daniel,
  De mai mult timp ma gandesc sa va scriu ,dar astazi am un timp prielnic si profit de aceasta.
  Va cunosc doar prin tot ce citesc,prin tot ce vad pe toate canalele de socializare.
  L-am cunoscut pe tatal d-v la Biserica crest.Baptista ,,Golgota,,Bucuresti.
  Locuiesc cu fam.in Italia,ne bucuram cu frati nostri de aceasi limba aici in It.in Biserica crest.Baptista,,SPERANTA,,Forli-It.
  M-am nacut sub acelasi regim comunist ca si dv.
  Intrebarea mea ptr.care va scriu este aceasta,
  Prin ani 80 ascultam emisiunile de la Radio.
  Poate gresesc ,dar cred ca predica fr.Popovici Alexa sau Pit a avut o ilustratie cu evenimentuldin fosta URSS,de la Tibilisi cu acea mana care a aparut pe cer si scria textul din Apoc.22 v12.
  Cred ca s-a scris mult de acel ev.din acei ani .
  Sint interesat de acel ev.care se pare ca s-ar fi petrecut cam prin ani 1978/79.
  Daca ar fi vreo carte scrisa ,doresc sa o achizitionez.
  Va multumesc ,doresc ca D-zeu sa va binecuvinteze,atunci cind aveti posibilitatea sa treceti prin Italia mi-ar face placere sa va intilnesc,.
  Noi locuim linga Bolognia,asa poate aveti posib.sa vizitati Biserica romana unde ne bucuram.
  Tel.00393293139324..
  Biserica de la Forli este girata de unul dintre pastori de la ITB.

  v

 8. Mă bucur pentru cel ce girează biserica voastră. Și eu mi-am dorit să revin prin Italia, dar n-am reușit până acum. Dumnezeu are planuri mult mai bune ca ale noastre.
  Nu, n-am auzit nimic despre acel fenomen ceresc. Dacă aș fi știut problema, l-aș fi întrebat pe fratele Petru Popovici acum câteva săptămâni, când a fost aici.

 9. Eusebio says:

  Salutari sfinte. Va multumesc mult pentru ca ati ales sa impartasiti fie in scris fie prin video ceea ce Domnul va descopera. Citind “about”-ul dumneavoastra si trimiterile pe care le-ati pus la inceput, [Am ales acest nume pentru că îmi place personajul care l-a purtat, “Barzilai” (2 Regi 2:7;2 Sam. 17:27; 19:31-39)], am gasit ca in loc de 2 REGI 2:7 este 1 Regi 2;7. Domnul sa va tina tare, sa va dea mult har si binecuvantare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s